Vytrénujte si své hýždě

Zadek je obecně brán jako jeden z nejvíce erotických symbolů jak u žen, tak i u mužů. Nejedná se však pouze o partii, která slouží pouze k balení druhého pohlaví, ale také o podstatnou oporu těla. V případě, že máte hýžďové svaly až příliš slabé, začne jejich práci přebírat spodní záda, což pro vás v konečném důsledku bude znamenat jediné – bolesti. Navíc, když budete na svůj zadek kašlat dostatečně dlouho k bolestem se navíc přidá i špatné držení těla, nejčastěji pak v podobě dolního zkříženého syndromu. Pak vás to bude nejen bolest, ale zároveň nebudete vypadat vůbec dobře. Z toho důvodu je více než vhodné se na zadek zaměřit při posilování.

hod basebalisty

Jednoduchá paleta cviků

Každé malé dítě ví, že zadek se nejlépe trénuje pomocí dřepů to samozřejmě může být pravda, ale také nemusí, zvláště, pokud už máte dysbalanci. Udělat skutečně kvalitní dřep, při kterém dostávají zabrat pouze hýžďové svaly, je pro většinu nejen amatérských cvičenců velice složité, ne-li rovnou nemožné. Naštěstí existují rozličné cviky, díky kterým je možné hýždě posílit daleko lépe. Patří mezi ně hlavně poloviční most, kdy ležíte na zádech a zvedáte do výšky pánev nebo zanožování, které je také velice efektivní.
jízda na kole po silnici

Kolo a běhání

Často dokonce nejsou speciální cviky vůbec potřeba, ovšem pouze za předpokladu, že se věnujete jízdě na kole, případně běhání. Nutno podotknout, že tyto aktivity je potřeba vyvíjet pravidelně, jinak můžete na kondici a hezké pozadí rovnou zapomenout. Při jízdě na kole je potřeba mít dobře seřízené sedátko, jinak budou zabírat hlavně stehna a zadek zůstane v klidu. U běhání je lepší vybrat si členitější trasy, nejlépe pak cesty, které jsou do kopce. Cítíte-li se, klidně můžete vybíhat a zase sbíhat schody u vás v domě. Je to poměrně namáhavé cvičení, ale efekt je zaručen. Nemusíte to podnikat každý den, ale alespoň třikrát během týdne byste si takto zacvičit měli. Jen tak budete mít jistotu, že vaše hýždě nepovolí.

5 roky ago